Navigation:  DPS Diagnoselisten > Grundlag & specifikation >

Den elektroniske listes opbygning

Previous pageReturn to chapter overviewNext page

Opbygning af den elektronisk distribuerede liste

Den elektronisk distribuerede diagnoseliste ICD10dps.txt er opbygget i rent tabulator-separeret tekstformat* i det almindelige Windows ANSI format eller i de nyere UTF-8 eller Unicode UTF-16 formater.

Den øverste linje indeholder filens feltnavne.

Den anden linje indeholder forskellige filoplysninger, bl.a. filens datering ved udsendelse fra Diagnoseudvalget.
Linien er identificeret ved værdien "0000" i første felt [SKSkode].
Se også Fil-identifikation ...

Resten af filens linjer indeholder filens dataposter for de af Diagnoseudvalget selekterede ICD-10/SKS numre og tilhørende tekst.

Af hensyn til søgefunktionen er alle ICD-10 koder, der optræder som krydsreferencer (dvs. i Kommentar-feltet), hér anført med decimaladskiller som f.eks. i A02.2, til forskel fra koderne i [SKSkode]-feltet, hvor de optræder uden adskiller.**

ANSI / UTF-8 / UTF-16: For anvendelse sammen med DPS's Diagnoseliste program forudsættes tekstfilen at være i enten standard vesteuropæisk Windows ANSI-1252, i Unicode (UTF-16) format eller i UTF-8 format med Byte Order Mark - se Programspecifikation.

* : DPS Diagnoseliste programmet accepterer foruden filer i Windows ANSI format (Windows 1252) også Unicode UTF-16 text-filer hvadenten teknisk genereret med eller uden Byte Order Mark (BOM) samt med filer i UTF-8 format men disse kun med Byte Order Mark.
BOM-mærkning er det mest konsekvente bidrag til automatisk korrekt detektion af tegnsæt, men da nogle (lidt) ældre programmer ikke kan håndtere filer med BOM-mærkning, kunne det vælges at datafilerne genereres i (det mere tradiotionelle) Windows-1252(Western)/ANSI-format, som ikke anvender denne BOM, hvorved der sikres problemfri læsning også under andre programmer og andre operativsystemer, heriblandt for også sikkert at kunne læses under Unix / Linux.

** : Ved søgninger i DPS Diagnoseliste programmet udelukkende på ICD-10 koden (f.eks. P36.9) sørger programmet automatisk for søgning på kodestreng uden adskiller.

Feltstrukturen er fastlagt i forhold til det anvendte Diagnoseliste program.

___________________________________________________

Online hjælp 13. januar 2024  -  DPS Diagnoseliste program  -  © 1999 - 2024 Niels Knabe